Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Andreas Palmqvist 88 min

Målorgie, nytt hattrick och befäst serieledning. Så var vi äntligen igång igen med seriespelet igen. Efter en månads vila var man lite frågande var vi egentligen stod. Skulle vårformen hålla i sig? I matchens 6:e minut slår Martin Rengbo en fin långboll till Kristoffer Ekström som får skottläge men Kristoffers skott räddas av målvakten. I den 13:e minuten kommer Gislöv i anfall och slår en genomskärare rakt genom Torps försvar till en friställd anfallare som behärskat sätter bollen i nät bakom Anders Ohlsson till 0-1. Kalldusch!? Gislövs ledningsmål väckte liv i Torparna som började ta för sig mer och mer. I den 18:e minuten slår Martin Nilsson en utmärkt långboll till Kristoffer Ekström som testar ett nytt skott som dessvärre går utanför. I den 23:e minuten spelar Martin Jönsson fram bollen till Kristoffer Ekström i straffområdet och Kristoffer testar ett nytt skott som den här gången oturligt tar klockrent i stolpen. I den 24:e minuten är det återigen Kristoffer Ekström som frestar Gislövsmålvakten, den här gången med ett vänsterskott som kommer rakt på. I den 28:e minuten kommer så kvitteringen. Philip Marklund lämnar över bollen till Martin Rengbo vid mittlinjen. Martin börjar sin vandring fram mot motståndarkassen och fintar bort försvarare efter försvarare. Precis utanför straffområdet gör Martin en underbar kroppsfint där försvararen nog fortfarande undrar var Rengbo tog vägen... Martin ställs fri med målvakten och placerar behärskat in 1-1. Ett väldigt snyggt mål och man skymtade den "gamle" Martin Rengbo som gjort en del såna här mål i karriären! Bara två minuter senare, alltså i den 30:e minuten slår Nicklas Mattsson en underbar krossboll upp till Martin Jönsson på vänsterkanten. Martin avancerar en bit framåt innan han vänder tillbaka och släpper bollen till Andreas Palmqvist. Andreas slår in bollen i straffområdet till Kristoffer Ekström som elegant vänder bort sin försvarare och placerar in 2-1 för Torp. Därmed har Kristoffer gjort mål i sju matcher i följd. I den 34:e minuten slår Martin Jönsson en fin genomskärare till Anders Nilsson och fri med målvakten sätter Anders enkelt 3-1 för Torp. Nu kändes det som om luften gick ur Gislöv något. I den 43:e minuten spelare Martin Rengbo fram bollen till Anders Nilsson som kommer ur skottvinkeln så att målvakten lyckas rädda Anders avslut. 3-1 i halvtid där Torp växt mer och mer ju längre matchen gått. I den 50:e minuten har Gislöv ett friläge där Anders Ohlsson på något sätt lyckas få en tå på bollen och rädda ut den till hörna. I den 55:e minuten kommer så "spiken i kistan". Martin Rengbo slår ett inlägg som når fram till Nicklas Mattsson inne i straffområdet och Nicklas tar ner på bröstet och skjuter in 4-1 för Torp via målvaktens hand. I den 57:e minuten slår Philip Marklund en fin boll fram till Martin Jönsson på vänsterkanten och Martin löper ner mot kortlinjen och tittar upp och ser en hyfsat fri Anders Nilsson framför mål. Martin slår ett inlägg med utmärkt precision som Anders Nilsson enkelt kan nicka i nät från nära håll till 5-1. I den 62:a minuten kommer Anders Nilsson 1 mot 1 med en försvarare och Anders förnedrar backen genom att slå en tunnel på honom och fri med målvakten försöker Anders att chippa bollen i mål men Anders chip går tätt utanför. I den 65:e minuten slår Frank Brobeck en underbar långboll fram till Kristoffer Ekström och fri med målvakten placerar Kristoffer bollen kyligt förbi målvakten in i mål till 6-1. I den 67:e minuten tar Andreas Palmqvist sig fram till höger i Gislövs straffområde och slår ett fint inlägg till Anders Nilsson som nickar in sitt tredje mål för dagen fram till 7-1! Detta var Anders femte hattrick i årets seriespel... Otroligt! Efter 7-1 målet gör Torp fem byte på kort tid och matchtempot och koncentrationen sjunker en aning. I den 78:e minuten tillåts Gislöv reducera till 7-2 efter ett genombrott. I den 81:a minuten fäller Emil Andersson en Gislövspelare och domaren pekar på straffpunkten. Gislöv reducerar på nytt, nu 7-3. I den 86:e minuten kommer Fredrik Mårtensson fram på vänsterkanten och lyfter in bollen i Gislövs straffområde. Bollen når Victor Larsson som får på ett hårt välplacerat skott och bollen far in i nätmaskorna bakom en chanslös målvakt till 8-3. Det var Victors första A-lagsmål någonsin! Grattis Victor! Andreas Palmqvist åkte på en varning under slutminuterna och är därmed avstängd på söndag. Emil Andersson spelade sin 51:a och sista A-lagsmatch för Östra Torp på ett tag då han nu ska studera i Linköping under 5 års tid. I nästa match väntar Näset borta söndagen den 10:e augusti klockan 13:00.